När man vill ha något att käka snabbt här är ett populärt alternativ att köpa Samosas, dvs friterade degknyten med antingen kött- eller vegetarisk fyllning. En favorit hos väldigt många. Vi har flera gånger försökt oss på att göra egna men har aldrig (trots att vi sökt efter de bästa recepten på nätet) lyckats få dem att bli så bra som de som säljs i stan.
Den här gången beslutade vi oss för att ta hjälp av någon som verkligen kan och fann en ung kille med en egen liten samosa-business. Han ställde gärna upp och igår höll han kurs för oss i hur man bemästrar konsten att göra en riktigt bra samosa.
Och vilken konst sen – jösses. Inte märkligt att vi inte fått till det tidigare. Väldigt många moment och tekniker men otroligt roligt att lära sig av ett proffs och SÅ bra det blev till sist.
Det här är något jag vet att ungdomarna kommer vilja göra igen och igen och igen.
Elin Hagberg säger
Det ser gott ut och jag kan tänka mig att det faktiskt kan vara riktigt gott med en lite enklare kryddning så ingredienserna får ge smaken. Själv har jag bara ätit samosas i indisk stil som har lite kryddning men även dessa har inte varit jättestarka. Skönt att det finns färdig deg i Sverige, alla momenten gällande den verkar svåra.
Märta säger
Jag har blivit bjuden på samosas av en somalisk kvinna, supergott! Elin, vad kallas den färdiga samosadegen? Finns den i vanliga affärer som Coop och Ica?
Elin Hagberg säger
Kommer inte ihåg tyvärr vad den heter. Jag har mest sett den i affärer med utländska varor men det kan nog finnas i andra affärer. Du kan nog i vilket fall få bra resultat med filodeg om du inte hittar annat.