Det är visserligen fotboll som gäller nu nästan dygnet runt men passar på att besvara en fråga om något helt annat innan jag glömmer. Nämligen grisslakt.
Dennis hade ju ordnat helgrillad gris till jul och då undrade en läsare vem som sköter slaktandet hos oss.
Svar: Det är i regel bara kyckling som slaktas hos oss och den tekniken bemästrar de flesta grabbarna. När det serveras kött brukar vi köpa det per kilo hos den lokale slaktaren.
Det var första gången det slaktades gris och den utfördes av grabbarna under ledning av en granne samt Buddha och Tom. De lärde sig hur man gör när de levde på gatan och jobbade extra på s.k pork joints (små restauranger specialicerade på fläskkött).
Såhär såg det ut på juldagsmorgonen när grisen skulle slaktas |
Katarina säger
De där ungdomarna kan så himla mycket och lär sig en massa nytt mest hela tiden låter det som. Kul att få dela med sig av kunskap till övriga kan jag tänka mig och en bra övning. Hade inte Dennis köpt en levande ko en annan gång? Kom det dit en slaktare då?