Chili con carne
Tillagningstid i Uganda: Ca 2 1/2 timme
Tillagningstid i Sverige: Typ 12 minuter
Visst smakar den ugandiska varianten, med chilifrukter från grannens trädgård, obesprutade, närproducerade tomater och bönor från den lokala marknaden, bättre. Det gör den. Men en tolvminutare på burkbönor är fasen inte att förakta, särskilt inte när man kommer hem sent en tisdagskväll och är vrålhungrig.
Vad vill jag ha sagt med det då? Vet inte riktigt. Att jag lagade chili con carne och det fick mig att tänka på grabbarna och Kabale.
Mindre än två veckor kvar nu.
Längtar.
Johanna säger
Åh vad kul att läsa detta! Och kul att du åker ner snart, såklart!
Skulle du inte kunna skriva lite mer om den typen av vardagssysslor som matlagning, hur det går till i Uganda? Lagas allt över öppen eld? Köper man allt på marknad direkt från producenten, liksom? Om man ska ha kött i sin chili con carne så antar jag att det knappast finns färdig blandfärs på paket, liksom? 😉 Det vore spännande att få läsa mer om, tycker jag!
Emma säger
Jo absolut, Johanna. Ska försöka bli bättre på det =) All mat vi lagar sker över öppen eld ja och det allra mesta köps på den lokala marknaden, i regel direkt från producenten. Det finns ett par små butiker också i Kabale som drivs utav indier och de har faktiskt fryst köttfärs som vi brukar köpa ibland, tex när vi gör chili con carne men annars köper vi färskt kött direkt hos slaktaren och när vi har kyckling – ja då köps de faktiskt levande och sen fixar killarna resten. Inte som hemma med andra ord och jag lovar att jag ska försöka tänka på att skriva mer om våra vardagssysslor närjag kommer ner igen.