Here it goes.
Du behöver:
*2 kgs of baking flour (vetemjöl)
*1.5 litres of water.
*5 small onions(sliced or crushed).
*Half a cup/a quarter litre of cooking oil (matlagningsolja)
*Salt
*Rolling equipment (brödkavel).
*Frying pan.
*Charcoal stove (Jag tar för givet att det går bra på en spisplatta också men använd grill eller öppen eld om ni vill göra det i sann ugandisk anda ha ha)
Såhär gör man:
Ambrose with the baking flour ready to start |
Dan is mixing the baking flour with 1.5 litres of water, plus onions, salt and a small quantitity of the cooking oil. |
Then make round balls out of the mixed dough. Also light the charcoal stove. |
Rolling chapatis on a smooth surface using empty soda bottles |
Starting to fry chapattis in cooking oil on a charcoal stove with a pan |
When heat is too much, add some ash on the fire. |
Chapatis ready to be eaten. Enjoy!
|
Maila (skitungarna2011@hotmail.com) jättegärna bilder på resultatet till grabbarna om ni vågar er på att göra bröden.
Lycka till!
Veronica säger
Wow ser jätte gott ut!!
ska våga mig på detta de närmsta dagarna'!
Tack för receptet!
Anonym säger
Jag och mina vänner brukade jämt göra chipatis när vi var mindre (vi lärde oss efter en internationell dag i skolan).
Ett av mina starkaste minnen från barndomen är en av dom gångerna vi bakade. Den gången lyckades vi nästan sätta eld på hela köket. Efter en förstörd stekpanna, tre flickor med sotfläckar samt ett bortbränt ögonbryn så slutade hela historien lyckligt 🙂
Emma säger
Ha ha ha! Ett bortbränt ögonbryn, det var det roligaste på länge men himla tur att det slutade väl.